Sko til jakkesæt | Bliv ekspert på fem minutter

Når du skal sammensætte en velklædt garderobe, er det alle de små ting, som gør hele forskellen. En vigtig detalje, der ofte overses, er valget af sko og skofarve i forhold til dit jakkesæt. Den rigtige farve sko vil tilføje en underspillet elegance til dit jakkesæt, mens de forkerte farver kan bryde harmonien i dit look. I denne guide dækker vi alt det du skal vide, inden du finder din næste herresko.

Farven på jakkesættet

Valget af sko begynder med farven på dit jakkesæt. De mest klassiske farver jakkesæt, man oftest ser er blå, sort og grå. Hver farve kræver en grundig overvejelse, når det kommer til at vælge den rigtige farve sko.

navy birdseye bukser

Gode råd om herresko og støvler

Inden vi dykker ned i specifikke farvekombinationer, er der nogle gode tips, man altid bør have in mente.

  • Kontrast er vigtigt: Det er en god idé at opretholde en vis kontrast mellem jakkesættet og skoene. Dette sikrer, at hver del af dit outfit skiller sig ud og skaber en harmonisk balance.
  • Matchende bælte: Husk altid, hvis du går med bælte til dit jakkesæt, at matche farven på dit bælte med farven på dine sko. Dette giver et sammenhængende og gennemtænkt udseende.

  • Skoens stand: Uanset farven er det afgørende, at dine sko altid er rene og velplejede. Beskidte eller slidte sko kan ødelægge selv det mest stilfulde outfit.

Den sorte sko

Den sorte herresko er en klassiker, der går godt sammen med de fleste jakkesæt, som bruges til arbejde. De ses derfor oftest til de formelle anledninger så som forretningsmøder, bryllupper og gallaaftener. Sorte sko ser særlig elegant ud til sort, mørkeblå og grå jakkesæt.

Lakskoen – hvornår bruges den?

Den sorte laksko er en enorm flot poleret sko! Men også af denne grund er den typisk mere reserveret til gallaaftener eller andre events af lignende karat, hvor man typisk ville tage en smoking i brug. Hvis du vil vide mere om en smoking har vi skrevet en dybdegående guide med alt hvad du skal vide. Klik her for at læse vores smoking guide  

Kombination af jakkesæt og sko

Her er nogle anbefalinger til at matche farve på dine jakkesæt og sko:

  • Sort jakkesæt: Sorte sko er det mest oplagte valg til et sort jakkesæt. Dette skaber en sofistikeret og sammenhængende stil. Her vil det være oplagt at oplagt at tage et kontrastfyldt slips på.

  • Blåt jakkesæt: Sorte og mørkebrune herresko fungerer alle godt til et navyblåt jakkesæt. Men det kommer meget an på lejligheden! Skal skoene bruges til mere formelle lejligheder er sort at fortrække, hvorimod at hvis det er et mere afslappet look eller arrangement du går efter, er et par mørkebrune herresko en sikker vinder.

  • Gråt jakkesæt: Sorte og mørkebrune sko kan også matches med et gråt jakkesæt. Jo mørkere grå, desto bedre passer sorte sko. Nogle vil dog også fortrække at den elegante kontrast der kan komme mellem et mellemgråt jakkesæt og et sort par sko.

  • Mørkegrønt jakkesæt: Mørkebrune sko er det oplagte valg til det mørkegrønne jakkesæt. Den brune farve spiller flot sammen med den mørkebrune hvor resultatet er en elegant kontrast, som stadig er i balance.

Husk: Begge sko kan bruges til næsten alle jakkesæt og passer du godt på dem kan en elegant sko holde mange år.

I Deerest Copenhagen laver vi også selv en række forskellige håndsyede sko i læder til en masse forskellige lejligheder. Du kan se vores udvalg af herresko lige her.

Sorte eller brune sko

Udover farven på dit jakkesæt afhænger valget mellem sorte eller brune sko meget af lejligheden og din personlige stil. Sorte sko er mere formelle og passer bedst til aftenbegivenheder eller professionelle møder.

Brune sko tilføjer varme til dit look og er ideelle til mere afslappede og daglige begivenheder. Da man oftest oplever begge typer begivenheder, kan det derfor være en god ide at have begge farver i sin garderobe.

Valg af skomodel

Skomodellen spiller også en vigtig rolle i din påklædning. Der er flere klassiske stilarter at vælge imellem, herunder: Oxfords, brogues, og chelsea-støvler.

  • Oxfords laves med lukket snøring og er de mest formelle og passer godt til kontoret, og andre formelle begivenheder.
  • Brogues beholder det formelle look fra Oxfords, men er lidt mere afslappet og udsmykket med nogle elegante 'broderinger'. Brogues er oplagte til både de formelle og mere afslappede lejligheder. Det er også en herresko som ser flot ud til et par lækre jeans og en habit jakke.

  • Chelsea-støvler er en tidløs støvlestil kendt for sine elastiske paneler på siderne, der giver en stram pasform uden snørebånd. De kombinerer elegance med praktisk design og passer derfor både til formelle og afslappede anledninger. Støvlerne er alsidige og kan bæres til både når man skal være mere formel eller mere casual. Uanset hvordan du bruger støvlerne, tilføjer de altid et sofistikeret touch til dit outfit

herre sko til jakkesæt

Sneakers og jakkesæt

Et lidt mere moderne og afslappet look kan findes, når man kombinerer et par sneakers med sit jakkesæt. Sneakeren er en oplagt mulighed, hvis man gerne vil udstråle lidt mere ungdommelighed og få nogle ekstra kontraster i sit jakkesæt. En hvid sneaker ville f.eks være oplagt at bruge til en hvid skjorte og et marineblå jakkesæt.

Det perfekte mix mellem de klassiske brune og sorte farver, og den mere afslappede sneaker findes i Deerest Copenhagen. Vi har lavet både en brun, grøn og sort sneaker, som giver dig det perfekte fra begge verdener.

sort sneaker

Vi står klar til at hjælpe dig!

I Deerest Copenhagen er vi eksperter i elegant stil og tøj til den klassiske herre. Tøjet vi producerer er med kvalitet i højsædet og vi har skåret fordyrende mellemled ud så vi står for alt produktion selv. Det betyder, at omend du skal bruge en smoking, en skjorte, eller noget fodtøj, er det den samme gode kvalitet du får.

Vi har to butikker i København. Du finder den ene på Esplanaden 5 i København K og den anden på bryggernes plads i Carlsberg byen. Du behøver ikke bestille tid i nogle af vores forretninger. Husk, at vi altid står klar til at hjælpe dig med spørgsmål online, såvel som i en af vores to butikker.

Deerest Copenhagen butik

 

 

Cover billede © Stockbusters via canva.com