Den store brudgomsguide: Sådan klæder du dig som brudgom

Deerest viser dig her fem looks, der gør din bryllupsdag til den bedst påklædte dag i dit liv.

Fem veje til den bedst påklædte dag i dit liv.

Når den store dag står for døren, giver det dig som gom en unik mulighed for at være festens næst flottest (efter bruden, naturligvis) påklædte person.

En bryllupsdag er for mange den største dag i deres liv, og mens bruden står over for alverdens dilemmaer, som frisure, bordplan og blomster, så har de fleste kommende gomme et mere afslappet forhold til den store dag. I bund og grund handler det om, at du som gom skal udvælge et sæt bryllupstøj, så du står flot og elegant ved din bruds side på det, der bliver den mest fotograferede dag i dit liv.

Bak din brud op

Det er din og din bruds store dag, så sørg for at for at I matcher i både stil, farver og look. Bruden skal overshine alle, det er et ufravigeligt faktum. Det er derfor gommens ansvar ikke at tage opmærksomhed fra bruden, men i stedet bakke hendes kjole op med et skarpt sæt tøj, der sidder perfekt, og hvor der er styr på detaljerne; at tilbehøret spiller, at ærmer og bukseben har den rette længde, og at skoene skinner. 

Deerest hjælper brudgomme med at finde deres livs bedste sæt tøj, så man som gom står flottere, skarpere og mere elegant end nogensinde før på dagen for brylluppet.

Påklædning til den store dag

I Deerest har vi bryllupstøj for enhver smag, og derfor har vi identificeret fem overordnede garderober for gomme, så alle let kan finde frem til det ultimative bryllupstøj i Deerest: Fra det meget formelle til det meget afslappede.

- Det klassiske
- Smoking
- Det urbane/moderne
- Det modige
- Det afslappede/sommerbrylluppet

 

Fælles for alle er, du vil emme af kvalitet og elegance, at det valgte tilbehør sætter prikken over i'et og at du kommer til at være brylluppets bedst klædte mand.

DET KLASSISKE

Det mest klassiske bryllupstøj for mænd er det klassiske three piece suit - jakkesæt med vest. Det er en elegant og tidløs løsning i de klassiske, mørke farver; mørkeblå, mørkegrå eller sort.

Det er et absolut sikkert valg, som vil udstråle klasse, elegance og et øje for traditionerne. 

Husk en ny, crisp skjorte, gerne i råhvid, skoene, som skal være nypudsede, nye strømper, et velbundet slips eller butterfly, et smalt læderbælte i samme farve som skoene og kluden i brystlommen.

Det er en god ide at tjekke med bruden, hvad farven på kjolen er, og hvordan brudebuketten ser ud, så du kan matche dit tilbehør med din bruds farver. Fx er det enormt smukt, når gommens skjorte og brudens kjole har samme farve. Denne detalje vil stå klart frem på dine bryllupsbilleder.

SMOKING

Tidligere var det en tradition, at man ikke havde smoking på i kirke, men først trak i gallatøjet efter solen gik ned (klokken 18). I dag bryder mange med den tradition, og Deerest klæder både traditions-udfordrerne og traditions-håndhæverne på til bryllup.

I Danmark bliver det ikke mere formelt end smoking, der udstråler et skarpt og formelt udtryk med det sortblanke silkerevers, silkebetrukne ærmeknapper og sorte galon på bukserne, der hermed adskiller smokingen fra det almindelige jakkesæt.

En anden feature er smokingskjorten, der med den dobbelte manchet, riflet stof på brystet og sorte knapper, fuldender den sortblanke finish sammen med revers, galon og laksko.

Når du ifører dig en smoking, så anbefaler vi, at du giver detaljerne ekstra opmærksomhed:

- Laksko er altid et ekstra pift og er nærmest blevet normen til smoking, selvom lakskoen var oprindelig brugt til kjole og hvidt. Den skinnende sko fuldender det hyper elegante smokinglook, og du vil praktisk talt stråle fra top til tå.

- Smokingskjorte, som er ‘riflet’ og har sortskinnende knapper på brystet og dobbeltmanchet på skjorteærmerne, så du kan tilføje manchetknapper.

- Manchetknapper. Med smokingskjorten følger dobbeltmanchetten, så din fars ellers bedstefars flotte manchetknapper vil udgøre et specielt og følelsesladet touch til din bryllupsantræk.

- Butterfly. En selvbundet, enkel butterfly i samme type stof og farve som jakken, vil være prikken over i’et på din smoking. En fordel ved selvbinderen er, at når jakken smides og dansegulvet skal indtages, så er en åben skjorte med flagrende butterfly ned over brystet et look, som selv James Bond vil misunde.

- Seler. Da smokingbukser kommer uden buksestropper, er det kutyme at bære seler. De hjælper med at holde bukserne på plads og når du engang smider jakken, vil selerne også skabe et æstetisk udtryk, selv uden jakke på

Bemærk!

Smoking i kirken er et begreb, der ofte ses lidt skævt til. Men egentlig er det lidt synd. En begrundelse kan være, at der hænger det oprindelige begreb "rygejakke" ved, eller måske at smokingen især opfattes som en festlig aftenbeklædning. Se bort fra disse dogmer, hvis du virkelig ønsker dig en smoking, og brug den fremadrettet, når du nu har den.

DET URBANE / MODERNE

Det mere moderne look er et jakkesæt, igen helst med vest, i lysere nuancer af blå, lysegrå eller endda grøn eller mørkerød, som er nogle af de meget populære farver på herrernes jakkesæt for tiden.

Her går vi væk fra de mere traditionelle, mørke farver, og kigger på både lysere nuancer og andre farver.

Vi har klædt mange gomme på i grønt, og brun, beige og lysegrå samt blå i alskens nuancer, er også populære.

Igen vil en vest være meget raffineret, når du smider jakken senere på aftenen. Her vil vesten stadig udgøre et festligt look uden du kollapser af varme.

MODIG / TRENDY

For de mere modige gomme, der gerne vil udstråle kant og finesse, er der mulighed for at hoppe i et ternet jakkesæt, et petroleumsfarvet sæt eller måske et sæt i jacquardvævning, hvor detaljerne i stoffet virkelig skiller sig ud.

I denne kategori kigger vi ikke så meget på traditioner, men mere på at kunne udfolde sin personlighed uden skelen til ‘regler’ eller traditioner for den gængse bryllupsgarderobe.

Din bryllupsdag er muligheden for at give den gas og vise omverdenen, at det er dig, der har hånden på brudens hofte - nu og for altid.

AFSLAPPET / STRANDBRYLLUP

Som det sig HØR og bør - Deerests hørsæt vil være perfekt til det varme sommerbryllup, havebryllup og brylluppet på stranden.

Ved de varme sommerbryllupper i casual settings er det også muligt at fravige den hvide skjorte og i stedet iføre sig en sommerskjorte, have åben skjorte, eller gå med vest uden jakke.

Vores forskellige hørsæt er oplagte, men vi har også andre sæt der er vævet i meget lette kvaliteer vil være oplagte, når brylluppet foregår i sommerens varme eller i mere uformelle rammer.

The essentials til dit bryllupstøj

Slips eller butterfly

lommeklud

Manchetknapper

En god lædersko, nypudset

Nye, matchende strømper (husk at skifte til et par gamle strømper og slips inden du får klippet spidserne efter brudevalsen!)

HVAD SÅ NU?

Vi vil anbefale dig, at du kigger forbi en af vores butikker. Så kan du få et indblik i hvilke jakkesæt vi har og hvordan du kan gribe det an. Og bare roligt, vælger du Deerest, bliver du hjulpet hele vejen i mål - det er det vi er her for.

Du er også velkommen til at surfe videre rundt på siden, du kan se vores nuværende udvalg af jakkesæt (vi har dog altid flere i butikkerne) og vi har også en masse andre guides og inspiration online.

Se mere her:

Vores jakkesæt

Vores jakkesæt med vest

Vores univers af guides