Jakkesæt til arbejdet? Stor guide til jakkesæt og dresscode på kontoret

Siger dresscoden jakkesæt på jobbet eller er business casual vejen frem? Deerest guider dig til det bedste herretøj til kontoret, forklarer om forskellige dresscodes og kommer med gode bud på pænt tøj til mænd til kontoret.

Jakkesæt på jobbet kan sagtens være for alle, og du behøver ikke være advokat, topleder eller i finanssektoren for at hoppe i et jakkesæt på jobbet. Alt efter profession signalerer det stil, seriøsitet og professionalisme, når du iklæder dig et velsiddende jakkesæt i høj kvalitet.

Dresscode på arbejdspladsen

Mange arbejdspladser har ikke deciderede dresscodes, men der kan stadig være en ikke udtalt forventning om, at man klæder sig på en bestemt måde. Nogle steder er slipset mere end velkomment, mens en blazer og et par pæne bukser er normen andre steder. Skal du til vigtige kundemøder eller forretningsmiddag, så er jakkesættet uundgåeligt.

I Deerest hjælper vi dig til de bedste looks til kontoret og forklarer de forskellige dresscode-udtryk, du kan møde i din jagt på at være velklædt på jobbet.

mand i jakkesæt

Businesstøj til mænd på kontoret

Der findes masser af brancher, der bruger jakkesæt til daglig, og du ser sjældent topledere, advokater og folk i finansverdenen i andet end jakkesæt.

I Deerest har vi udviklet en kollektion af jakkesæt, som er særligt gode til hverdagsbrug. Resultatet er jakkesæt som er både flotte og elegante, men også komfortable og slidstærke.

Her bruger du jakkesæt på arbejdspladsen

Jakkesæt er en nødvendig påklædning i mange arbejdsmiljøer, især i brancher som ledelse, jura og finans. Selvom det ikke altid er påkrævet at bære jakkesæt eller businesstøj i dit job, kan der opstå situationer, hvor det er nødvendigt eller hensigtsmæssigt at bære det. For eksempel kan vigtige kundemøder, forretningsmiddage eller konferencer kræve, at du ifører dig jakkesæt, og det kan også være en god idé at have det på, når du repræsenterer dit firma på messer og udstillinger. 

At have et flot og velsiddende jakkesæt i garderoben kan derfor være en god investering, hvis du ønsker at opretholde et professionelt udseende på arbejdet.

I det følgende afsnit vil vi præsentere dig to begreber og typer af business tøj til mænd, så du kan få en bedre forståelse for de forskellige muligheder og stilarter, der er tilgængelige.

Jakkesæt med stretch til kontoret

Der er selvfølgelig også dem, der elsker at gå i jakkesæt til hverdag, eller som bruger dele af jakkesættet som fx skjorte og blazer, en vest eller et broken suit (hvor du har forskellig farve jakke og buks), som vil prioritere jakkesættet, når de tager på kontoret.

Jakkesæt med stretch er populære for dem, der går i jakkesæt på jobbet. Stretch eller superstretch i ulden kan være nyttigt, da du samtidig med uldens gode kvalitet og komfort også får mere bevægelighed, da sættet kan give sig lidt. Især den italienske superstretch, der har 96 procent uld og 4 procent elastan er populær hos de jakkesætsbærende mænd, der har brug for lidt mere fleksibilitet: 

Superstretch kan nemlig strækkes i fire retninger og giver ultimativ bevægelighed samtidig med, at du bevarer uldens fine kvaliteter som åndbarhed og komfort.

mand kigger ind i kamera iført jakkesæt

Forskellen på business casual og smart casual

Der findes masser af dresscodes, og mange hedder næsten det samme. For den klassiske herremode, som vi beskæftiger os med i Deerest, kigger vi neden for lidt nærmere på business casual og smart casual dresscode, hvor du bevarer det formelle udtryk, men er fri til at lege lidt med udtrykket. Dette er de to typiske dresscodes på arbejdspladsen.

Business casual

Business casual er en relativt bred betegnelse, men der ligger et naturligt formelt fokus, hvor man blander de mere strikse regler for et business-look med det mere casual og afslappede. Man dresser dog typisk mere op end ned i forhold til smart casual.

Business casual vil være en dresscode, som kan omfatte de fleste kontormiljøer, hvor man ikke behøver møde op i fuldt jakkesæt. I stedet kan du bære en blazer med åbentstående skjorte til et par pæne bukser og en god klassisk lædersko eller pæne sneakers.

Business casual looks:

Skjorte, jakke og sneakers

 

mand med solbriller

 

Skjorte, strik og pæne bukser

 

mand med beige strik og slips

 

Skjorte og vest

mand kigger til siden imens han har jakkesæt på

Smart casual dresscode

Smart casual er den lidt mindre formelle lillebror til business casual, men det er stadig stilrent og gennemtænkt. Når det formelle skrues lidt ned vil slipset fx være væk fra smart casual, men en god skjorte, evt med mønster, vil fremme dit look i en casual og stilren retning.

Du kan i smart casual eksperimentere med farver, strukturer og stoffer og blande stilarterne mere.


Smart casual looks:

Pæne bukser og en skjorte

Pæne kontorbukser og en skjorte vil alle dage være et godt og rart look til kontoret. Om vinteren kan du bruge en strik eller en blazer over din skjorte.

Strik og skjorte

mand arbejder på computer i striktrøje

Det varme sommerkontor

Vi kender alle de varme sommerdage, hvor solen brager ind gennem vinduerne og gør din kontorplads til en sauna. Heldigvis har vi hør! 

Om sommeren vil smart casual især være populær, når du kan hoppe i en luftig sommerblazer til herrer, lækker hørskjorte med opsmøgede ærmer og en luftig hørbuks samt lækre sneakers. Hør er perfekt til varme sommerdage, da luften strømmer bedre igennem og hør tørrer hurtigt. Vi har skrevet en længere guide, hvor vi går i dybden med det at klæde sig til sommeren. Læs det blogindlæg her

mand i hørjakkesæt kigger i kameraet

Holdbarhed og slid

Hvis jakkesættet er din mest fremtrædende beklædning til hverdag, er det godt at have forskellige jakkesæt at skifte med. Tøj i et naturmateriale uld (eller læder ift dine sko) har nemlig godt af at hvile, så hæng op efter brug og luft det gerne. Kan du skifte mellem forskellige jakkesæt, eller lædersko, forlænger det levetiden på dit tøj.


Læs mere om vedligeholdelse, holdbarhed og slid af jakkesæt i vores guide her.

Chelseastøvler og broguesko til herrer på kontoret

En vigtig del af helhedsindtrykket for dit outfit, og når du går på arbejde, er skoene, der fuldender et stilet look.

 

sorte brogue sko

 

Det er vigtigt at vælge de rigtige sko til arbejdet. Ofte vil en Brogue-sko eller Chelseastøvle passe godt til business casual, mens en Oxfordsko af mange vil være mere formel, og dermed gå godt til jakkesæt. Ønsker man at dresse lidt ned i sit udtryk til smart casual, kan man også bruge en flot sneaker til sit tøj.

Husk: Du kan altid dele størrelser og købe ekstra bukser i Deerest

I Deerest har vi masser af jakkesæt med stretch, som kan være en fordel, hvis du bevæger dig rundt i løbet af dagen.

Du har også altid mulighed for at tilkøbe ekstra bukser, da disse slides mere ved brug end jakker. Og så kan du ALTID dele størrelser i Deerest, så du kan få et lækkert jakkesæt, der sidder godt og passer dig. Se vores jakkesæt her.