Deerest guider dig til det bedste outfit til singledaten

Du kender det sikkert: Du har mødt en fantastisk kvinde, og du har naturligvis inviteret hende på date, men hvad skal du tage på? Hvad forventer hun og hvilket tøj egner sig til hvilken date? Deerest har din ryg, så læs med her!

Klæder skaber folk, og det gælder naturligvis også, når du skal på date. Når det er en date, du kun har talt med online eller mødt flygtigt, er det en god ide at tænke over dit tøjvalg, når du skal på stævnemøde. Væk med de sure sokker, udtrådte sko og de uvaskede jeans, for du vil vel godt gøre et godt indtryk?

Stik forbi Deerest for råd og vejledning om det bedste date-tøj.

mand iført jakkesæt og striktrøje

Helt overordnet gælder det naturligvis, at dit tøj skal passe til situationen og lokationen. Det nytter ikke at tage slidte bukser på i Operaen, og det giver heller ikke mening at komme i jakkesæt til en times walk and talk rundt om Søerne.

Nedenfor giver vi gode råd til forskellige typer af dates, og så har vi fået lidt kvindeligt input til det rigtige date-tøj.

Hvad kigger kvinderne efter?

En selvfølge er at sørge for rent tøj og at være velsoigneret. Det er vigtigt at vise sig fra sin bedste side, for det gør din date også:

"Først og fremmest skal tøjet passe til situationen, for der er stor forskel på, om det er en gåtur om Søerne efter arbejde for at se hinanden an, eller en middag og efterfølgende tur i Det Kongelige Teater. Men det er en hovedregel, at tøjet er pænt og nyvasket. Jeg har mødt mænd, der er mødt op i beskidt og tjavset tøj, og det virker useriøst, for det vil en kvinde aldrig møde op i på date," siger Tine på 32.

mand iført ternet blazer og solbriller

Herunder giver Deerest dig et par fif til, hvad du kan iføre dig, når du tager på forskellige typer af dates, så din påklædning altid passer til situationen:

Et restaurantbesøg

Du går aldrig galt i byen med en pæn skjorte, et par pæne bukser og en blazer, når du tager på restaurant. Det er et elegant og stilmæssigt sikkert valg, når du tager ud og spiser eller skal på vin/cocktailbar med din date.

 

to mænd iført jakkesæt

En tur i biografen

Her vil pæne bukser, en skjorte og en blød strik altid være godt, når du skal i biffen, på museum eller andet i den dur. Hertil et sæt rene sneakers, et par chelsea boots eller nypudsede lædersko.

to mænd iført striktrøjer

 

Det Kongelige Teater

Skal du til premiere på det Kongelige, så er det bare med at iføre dig smokingen eller jakkesættet og gerne med vest, klud i brystlommen og butterfly eller slips. Ellers som minimum skjorte, jakke, pæne bukser og nypudsede lædersko, hvis du tager til en almindelig forestilling. Husk frakken som the final touch.

to mænd iført smoking og jakkesæt

Gåturen ved vandet

Alt efter årstid er den indledende gåtur sammen med din date, hvor I ser om kemien er i orden, ikke umiddelbart noget, hvor du behøver klæde dig pænt på til. Men så alligevel. Et godt første indtryk afgør, om du kommer på date nummer to.

to mænd iført striktrøjer og jakker

"Grimme huer, handsker og tørklæder er no go. Og det går heller ikke med morfar-agtige, firkantede sko. Er det vinter, så tag en pæn frakke og et sæt flotte vinterstøvler på, og skal du have hue på, så køb en flot hue, så det ikke er bedstemors gamle, lodne strik, du har haft i 15 år. Tænk over, hvad du tror pigen vil møde op i, og prøv så at matche det," fortæller Tine.

Hvad med tilbehøret?

I Deerest er vi altid glade for en klud i brystlommen, et flot slips med videre. Men hvad siger kvinderne?

"Jeg synes, at et pænt bælte er rigtig flot. Om sommeren er jeg vild med lyse lærredsbukser, bælte og en hvid skjorte. Jeg har gjort mig pæn for at tage på date, så det forventer jeg også, at han gør," siger Tine.

to mænd i skjorter

Tine fortæller også, at man selvfølgelig skal komme i det, man nu stilmæssigt finder sig bedst tilpas i. Men tøjet skal være pænt og rent:

"Generelt kan jeg godt lide, at fyrene ser ordentlige ud og de må godt passe på sig selv og gå op i sig selv. Man skal altid tage det tøj på, man føler sig tilpas i, men man går ikke galt i byen, når man tager en skjorte på, for man kan altid rulle ærmerne op så det ser mere casual ud."

Deerest mener:

En ting som ikke alle tænker over, er længden på ærmer og bukser. Her vil et klassisk look altid have de rigtige længder, så ærmer og bukseben hverken er for lange eller for korte. Og husk, at når du har blazer på, så skal skjorten ned i bukserne ;)