LÆR AT BINDE SLIPS

Der kommer en tid i enhver mands liv, hvor man skal lære at binde et slips. Der er mange anledninger, hvor et slips er en oplagt accessory til din skjorte. I nogle tilfælde vil det nærmest være påkrævet, som eksempelvis til et bryllup eller nytår. 

Under alle omstændigheder kræver det, at du rent faktisk kan finde ud at binde et slips. Desværre er der mange, som har problemer med at binde en ordentlig slipseknude. 

Vi har sammensat en guide til at binde slips, hvor vi viser 3 forskellige, og flotte, måder at binde dit slips på. 

DE 3 KNUDER DU SKAL KENDE, NÅR DU SKAL BINDE SLIPS

Der findes utroligt mange forskellige slipseknuder. Men heldigvis er det kun ganske få, du egentlig behøver at kende. De her tre knuder er vores bud på simple og flotte slipseknuder, som alle kan lære at binde. 

FOUR-IN-HAND

Four-in-hand slipseknuden er formentlig den nemmeste slipseknude der findes. Derfor er den også en god slipseknude at starte med, hvis du ikke har den store erfaring med at binde slips. Det er også en af de mere udbredte slipseknuder, netop fordi den er nem at lære. Four-in-hand slipseknuden kan bruges både til hverdag og til mere festlige lejligheder. 

VIDEO: Four-in-hand:

four-in-hand knot tie

WINDSOR

Windsor-knuden er en af de mest klassiske slipseknuder der findes. Windsor-knuden er kendetegnet ved dens brede udtryk, som også gør, at den passer allerbedst til kraver, som har en smule bredde. Tænk over, at fordi knuden er ganske bred, vil den gøre halsen en smule kortere. Knuden gør sig bedst med relativt smalle slips.

windsor knot tie

HALF WINDSOR

En Half Windsor-knude er lidt en slags lillebror til Windsor-knuden. Den er også kendt under navnene Fransk knude, eller Lille Windsor knude. Ved at springe det ene ombuk over i forhold til en almindelig Windsor-knude, får man med en Half Windsor en lidt mindre knude, men som stadig er symmetrisk. Størrelsesmæssigt er den mindre end en Windsor, og lidt større end en Four-in-hand. En Half Windsor er en god allround slipseknude, som passer til de fleste kraver og slips. 

half-windsor knot tie

SLIPSEREGLER

Når du først har lært at binde dit slips, er du godt på vej. Der er dog et par regler du bør kende, så dit slipse-look bliver helt perfekt. 

  • Længden på dit slips: Noget af det vigtigste, når du går med slips, er, at længden på dit slips er rigtig. Slipset bør gå lige akkurat ned til buksekanten, hvis dine bukser har normal taljehøjde. Hvis du har højtaljede bukser på, må det gerne gå til et par centimeter under buksekanten. 
  • Hold slipseknuden stram: En stram slipseknude er en god slipseknude. Og at binde en for løs knude, er en klassisk fejl, når man lige har lært at binde slips. En for løs knude kan gøre slipseknuden utilsigtet stor, og det er irriterende, hvis det ikke er meningen. 
  • Størrelsesforhold mellem knude og krave: Noget man måske ikke har øje for i starten af sin ‘slipse-karriere’, er størrelsesforholdet mellem knude og krave. Hvis din krave er relativt lille, er det eksempelvis en dårlig idé at prøve at presse en Windsor-knude ind. Jo større mellemrum der er mellem spidserne på din skjortekrave, jo større en slipseknude kan du binde. 

  • KIG FORBI BUTIKKERNE

    Hos Deerest kan du købe vores egne italienske slips, som er af sindssyg høj kvalitet. Vi har prioriteret udelukkende at have slips af rigtig høj kvalitet, så de holder længe, og er lavet af et ordentligt materiale. Vi har også lækre sko der kan matche dit outfit.

    Skal du giftes kan du udforske vores brudgomsguide her eller læse mere om vores gode service.

    Du er mere end velkommen til at kigge forbi vores butikker på Esplanaden 5 i København eller på Bryggernes Plads 9B i Carlsberg Byen. Her kan du finde mange flere lækre italienske slips, og alle vores andre lækre produkter, som eksempelvis vores store udvalg af italienske jakkesætjakkesætstretch jakkesæt eller smoking.