Alan Flusser skabte en ny business-stil med sin garderobe til Wall Street

Mode-mesteren Alan Flusser skabte garderoben til 80’er-blockbusteren Wall Street, og dermed et nyt syn på jakkesæt, tilbehør og mode i business-segmentet, der stadig i dag nyder stor popularitet.

Alan Flusser er en gigant inden for beklædning til gentlemen. Han har skrevet flere bøger om herremode, og den nu 78-årige amerikaner står bl.a. bag garderoben til storfilmen Wall Street fra 1987, hvor Michael Douglas brillerer og leverer en magtdemonstration som børshajen Gordon Gekko.

Douglas hjemtog en Oscar for bedste mandlige hovedrolle i 1988, og Flusser hev stikket hjem med Gekko-garderoben, der skabte en helt ny mode blandt forretningsfolk og politikere verden over.

Udover Gekkos kyniske måde at lave forretninger på, blev filmen nemlig kendt for sin flotte garderobe. Specielt detaljerne, som Flusser havde stort fokus på, fik masser af international opmærksomhed, og pludselig var det in at gå i skjorter med kontrastkraver og striber, seler med læderstropper, striber og prikker samt printede silkeslips med masser af personlighed.

Manden bag garderoben blev modeguru

Alan Flusser var med ét verdensberømt og blev i årene efter et stort navn på modescenen i New York og butik med skræddersyede jakkesæt i eget navn.

Alan Flusser står i jakkesæt og læner sig op af møbel

Flusser har aldrig glemt sin fars, en velklædt ejendomsmægler, vise ord: ’For at blive succesrig, må man først se succesrig ud’, og hans store fokus på detaljerne til Gekko-figuren gjorde de små stilistiske greb til en vigtig del af forretningsmandens look:

Detaljerne vi også elsker i dag

Selerne tjente ikke kun et formål med at holde bukserne på plads, men gav også et kraftfuldt og determineret udtryk, når jakken hang på stolen.

De hvide kontrastkraver er et gennemgående tema i Wall Street, og det samme er striberne på skjorten, der var med til at give Gekko-figuren et skarpt og elegant udtryk og en insisterende intensitet og gennemslagskraft, der skulle få Gekko til at fremstå som en mand med styr på sig selv og sin succes.

De i 80’erne brede bukser og puffede skuldre, gav hovedpersonen mere kraftfulde proportioner og satte ham i scene som en mand med styr på tingene.

ICONS by Deerest

Selvom Gekkos personlighed og fokus på egen vinding ikke bør hyldes, så bør tøjstilen i Wall Street – for den udstråler et vågent øje for kvalitet, selvtillid og ambitioner.

Vi har ladet os inspirere af Gekkos tøj i vores nye Deerest ICONS-serie af skjorter. Du kan få hele seks forskellige skjorter i forskellige business-mønstre med striber, kontrastkrave – og plads til manchetknapper.

Ung Alan Flusser sidder i stol

En af Flussers yndlingsaccessories er nemlig manchetknapper, så selvfølgelig kommer tre af de nye Deerest-skjorter med dobbeltmanchet, der giver mulighed for at sætte et personligt præg på sin stil med det hav af muligheder, der findes med manchetknapper.

Se alle skjorter – og de frække seler – i begge Deerests butikker - fra slutningen af juli 2023.

Fakta om Alan Flusser

  • 78 år, født 16. maj 1945
  • Havde i over 35 år sin med egen forretning, Alan Flusser Custom
  • Designer af garderoben til den Oscar-vindende film fra 1988, Wall Street
  • Forfatter til ’bibelen’ om herremode: Dressing the man, fra 2002
  • Har også stået bag garderoben til American Psycho med Christian Bale og Duft af en kvinde med Al Pacino