Deerest anbefaler: Sådan klæder du dig til date, når du er i forhold

Du befinder dig i et fantastisk parforhold med drømmekvinden, alt er lyserødt og sukkersødt, men pludselig rammer hverdagen, og de lange morgener i sengen eller late night-snakkene forstummer og erstattes af madpakker, børn, rengøring og træthed. Men alt håb er ikke ude, for når I tager på date, tager I både forholdet og jer selv seriøst.

Klæder skaber folk, og det gælder naturligvis også, når du skal på date. Om det er med kæresten for at fejre årsdag, med hustruen som et frirum fra hverdagen med børn eller om du har gjort stævnemødet med din kone gennem 20 år til jeres lille kærligheds-getaway, så er det en god ide at tænke over sit tøjvalg, når du skal på stævnemøde. Gør noget ud af dig selv og vis, at du tager jeres kærlighed seriøst.

I Deerest hjælper vi dig med at finde det perfekte date-tøj, så du kan komme ud og fejre kærligheden i elegant stil.

Nedenfor giver vi gode råd til forskellige typer af dates, og så har vi talt med kvinderne for at få lidt kvindeligt input til det rigtige date-tøj.

Gør noget ud af dig selv på kæreste-date

"Min kæreste og jeg elsker at tage på date, for det er et dejligt, lille frirum fra hverdagen, hvor vi bare kan nyde hinanden. Derfor klæder vi os også pænt på og gør os umage over for hinanden, når vi tager ud at spise, og det er en dejlig fornemmelse at sidde over for sin elskede, der har gjort noget ud af sig selv og aftenen," fortæller Bettina på 37.

"Det er vigtigt for mig at føle mig lækker og se pæn ud, når jeg går ud, og det gør jeg knap så meget i søndagstøjet, hvor behageligt det så end er. Derfor er det også dejligt, når min mand har gjort sig umage, og jeg kan sidde og tænke ’wow, en lækker mand, jeg har’,” siger hun.

Herunder giver Deerest dig et par fif til, hvad du kan iføre dig, når du tager på forskellige typer af dates, så din påklædning altid passer til situationen:

En aften på restaurant

Du går aldrig galt i byen med en pæn skjorte, et par pæne bukser og en blazer, når du tager på restaurant. Det vil være et passende antræk, når du tager ud og spiser eller skal på vin/cocktailbar. En pæn lædersko eller chelsea boots vil gøre dig fashionable fra top til tå. 

Til middag hos venner eller svigerforældrene

Den klassiske parmiddag med det gode vennepar, eller tre retters middagen hos svigerforældrene, er en god anledning til, at I som par kan få en hyggelig aften, hvor I gør noget ud af jer selv. Som mand er en flot blazer med klud i lommen et forrygende valg sammen med en skjorte med print og et lækkert silkeslips. Når du tager jakken af under middagen og rødvinen giver varme kinder, kan du smøge ærmerne op til en mere tilbagelænet afslutning på en dejlig aften i godt selskab.

En tur i biffen

Her vil pæne bukser i fx uld, en skjorte og en blød strik altid være godt, når du skal i biffen, på museum eller andet i den dur. Hertil en ren sneaker, et par chelsea boots eller lædersko.

Det Kongelige Teater

Skal du til premiere på det Kongelige, så er det bare på med smokingen eller jakkesættet og gerne med vest, klud i brystlommen og butterfly eller slips. Ellers som minimum skjorte, jakke, pæne bukser og lædersko, hvis du tager til en almindelig forestilling. Husk frakken som the final touch. Kører du fuld gallastil i smoking, så husk de forrygende laksko, der er giver en elegant bund til dit antræk. 

Hvad med tilbehøret?

I Deerest er vi altid glade for en klud i brystlommen, et flot slips med videre. Men hvad siger kvinderne?

“Jeg synes, at en mand i et pænt jakkesæt, der sidder som det skal, altid er meget flot. Er det derimod for stort eller småt, får det nærmest den modsatte effekt. De fleste mænd, der tager et velsiddende jakkesæt på, vokser altid lidt og retter ryggen, og det er skønt at opleve. Når vi tager på date, gør vi noget ud af os selv for både vores egen og hinandens skyld, og vi viser, at vi tager hinanden seriøst, og at det er værd at fejre kærligheden,” fortæller Bettina.

Deerest mener:

En ting som ikke alle tænker over, er længden på ærmer og bukser. Her vil et klassisk look altid have de rigtige længder, så ærmerne og bukserne fx ikke er for lange eller korte. Og husk, at når du har blazer på, så er skjorten nede i bukserne og et bælte vil tilføre finesse og raffinement til dit tøj.