Deerest guider dig: Sådan vedligeholder du dit jakkesæt

Hvordan passer, behandler og vedligeholder du dit nye jakkesæt? Et jakkesæt i uld er et naturligt materiale, og det skal behandles derefter. Her får du gode råd til at passe på dit jakkesæt.

Tillykke med dit nye jakkesæt. Har du valgt et Deerest jakkesæt, har vi brugt de bedste metervarer fra Italien eller England.

Et jakkesæt i uld er et "levende" materiale, der med lidt kærlighed og pleje kan have et langt liv.

Glæd derfor dit jakkesæt med børste, luftning og evt. oppresning, hellere end rensning på renseri.

Hæng jakkesættet på bøjle og lad det hvile

Efter brug bør det hvile, så hæng det op, så det får mulighed for at rette sig. Kan du hænge det, hvor det kan blive luftet igennem, er det allerbedst.

En god regel er, at man ikke bruger det samme jakkesæt hver dag. Holdbarheden forlænges, når du lader dit jakkesæt (det samme med sko) hvile mellem brug, så derfor er det en god ide at skifte mellem jakkesæt, så du har glæde af dit tøj længere.

Sørg for at hænge både bukser og jakke på bøjle efter brug, så krøller det mindre.

Børst, pres og rens efter behov

Kemisk rensning bør begrænses mest muligt og kun ved direkte pletter. Den omtalte luftning vil langt hen ad vejen friske tilstrækkeligt op. 

Presning

Det kan forekomme nødvendigt lige at give benklæderne en lettere presning, især de meget tynde stoffer. Et fugtigt klæde og et varmt strygejern glatter folder og rynker ud.

Holdbarhed og slid

Vi bruger og slider vores tøj meget forskelligt. Håndværkerens arbejdstøj er af gode grunde forarbejdet af materiale beregnet til direkte hårdt brug og slid. Et jakkesæt må rimeligvis bruges med tanke på materialets beskaffenhed og hele fremtræden. Det er almindeligvis ikke alene graden af mulig slitage, der afgør et valg af jakkesæt.

Sammenligner man fx ren uld med rent kunststof er kunststoffet det stærkeste, men uldens komfort og åndbarhed kan kunstfibrene ikke hamle op med.

Metervarer hvor uld og kunstfibre er kombineret i forskellige blandingsforhold, kan være et godt valg, hvis man har brug for et lidt mere solidt jakkesæt, og i Deerest har vi flere såkaldte stretch-jakkesæt, hvor elastan er med til at tilføre slidstyrke og bevægelighed, da jakkesættet kan strække sig en smule.

Jakkesæt med superstretch (blå tv) og jakkesæt i 100 procent uld (grøn th)

Superstretch i navyblå
Deerest grøn birdseye i 100 procent uld

 

Meget lette og fine uldkvaliteter skal nydes som det, de er, og de er skønne at have på og smukke i udtrykket. Her taler vi ikke om slid og styrke, men komfort og fremtoning.

Der er risiko ved alt, også ved at købe tøjet for småt. Især benklæder udsættes for pres flere steder. Jo mere kropsnært tøjet sidder, jo mere er det udsat for pres i syningerne. Bliver disse overbelastede skrider sømmen og tøjet rives. Dette kan sjældent repareres, så vær opmærksom på dette, når du køber jakkesæt.

Kig forbi Deerest-butikkerne for vejledning

Du er altid velkommen til at kigge forbi vores to Deerest-butikker, på Esplanaden 5 eller Bryggernes Plads i Carlsberg Byen, for at få vejledning om dit jakkesæt.