Grå - et godt valg til kontoret og de sociale begivenheder

Gråt kan man altid iklæde sig, siges der, og med gråt risikerer man i hvert fald næppe at skabe ravage eller støde nogen. Farven er ligesom sort, en af de mest neutrale, og er hvad man gør den til, og ikke mindst hvad man sætter til.

Fra den mørkeste koksgrå over skifergrå til den lysegrå (safirgrå) og sluttelig i sølvgrå, er farven ultraneutral og kalder næsten på støtte i form af tilbehør med nogen farve eller karakter.

Gråt kan signalere elegance og er en af de mere formelle farver, alt efter situationen - tænk bare på det musegrå morning suit brugt ved eksempelvis kongelige bryllupper.

Hvilke farver passer til gråt?

Grå er alt efter tonen en kold farve. Det vil klæde gråt at blive peppet op med næsten alt andet end brunt og beige. Alt i blåt og med blålige undertoner, som findes i både røde og grønne varianter vil egne sig fortræffeligt, og så kan orange endda også snige sig ind.

Stort set kan de samme farver bruges til sort og gråt, og et sort tilbehør til et lysegråt jakkesæt er lidt af et statement.


Hvem klæder det at bære gråt?

Manden med det stålgrå hår eller grå tindinger, og gode kulør, á la George Clooney vil være som skabt til at bære gråt. Heldigvis er markedet for gråt ikke begrænset til idoler, men vælges af mange som det sikre valg. Farven kan være lidt uvenlig overfor en bleg kulør, så vælg en tone der ikke dræner, og vælg et tilbehør der matcher egne farver bedst.


Accessories til gråt:

Accessories i metal som manchetknapper, slipsenåle, ur og andet glitter samt blanke silkeveste som bør være i sølv/sølvgrå.


Gode eksempler på grå jakkesæt:

Lysegråt jakkesæt
Lysegråt jakkesæt
Gråt italiensk super stretch jakkesæt
Gråt italiensk super stretch jakkesæt

Naturlig stretch gråt jakkesæt
Naturlig stretch gråt jakkesæt