Er du bryllupsgæst i 2024? Bliv klædt på til årets bryllupper med bryllupsgæst-guiden fra Deerest

Hvad skal man tage på som bryllupsgæst? I Deerest kommer vi med inspiration til dig, der er inviteret til bryllup, så du bliver elegant klædt på til årets største fest.

Du er inviteret til bryllup, og du glæder dig!

Hvad skal man egentlig tage på, når man er inviteret til bryllup? Et bryllup er en festdag for både brudepar og gæster, og det betyder også, at påklædningen er en vigtig del af dagens festligheder.

Det er altid klogt at gøre sig bekendt med lokalitet og form, når man inviteres til bryllup. Visse invitationer byder på en bestemt dresscode, hvilken man bør søge at respektere. Men er der ikke noget direktiv, så gælder det om at kende lidt til, hvordan begivenheden skal afvikles i form af tidspunkt på året og lokalitet.

Mørkt jakkesæt og hvid skjorte eller fri leg?

I Deerest kan vi godt lide at tænke lidt ud af boksen, når det drejer sig om påklædning - specielt til store fester som bryllupper. Der er findes nemlig masser af andre muligheder end det mørkeblå jakkesæt med den hvide skjorte, som er helt klassisk, og det sikre valg.

Men mens et bryllup før i tiden var meget traditionsbundet, og tøjet til herrerne næsten altid var holdt i mørke farver med en lys skjorte, er der i dag ikke de samme begrænsninger. Den moderne mand kan omfavne alle mulighederne for et festligt sæt tøj til bryllupsfesten.

En grundregel er dog, at man ikke bør overstråle gommen. Det enkle og klassiske overlever enhver situation, men hvis du som person er den lidt flamboyante type, så skal du bare give den gas, så længe du har sjælen med.

Og hvorfor ikke klæde sig pænt når, når gommen giver den gas i sit bryllupstøj? Der er ingen grund til at hænge i bremsen, når du tager til årets største fest!

Smoking eller ej?

Hvis dresscoden på invitationen siger 'formelt', 'semi-formelt' eller 'black tie', så er en smoking valget for dig. 'Formelt' kan også i sjældnere tilfælde betyde kjole og hvidt eller morning suit, men det ses mest til high society bryllupper. Ellers vil smoking være det mest formelle til danske bryllupper, og oftest vil du først iføre dig smoking om aftenen. 

Smoking til venstre og 3-piece ternet jakkesæt dobbeltradet vest til højre:

Brylluppet er årets største fest

Husk at et bryllup er en festdag, der altid bringer glade minder, så derfor kan du sagtens tænke i både farver og tilbehør.

Hop i en vest sammen med jakkesættet, leg med slips/butterfly og tilbehør og kom nogle farver på dine accessories.

I Deerest vil vi ofte bede dig om at prøve et sæt, du umiddelbart tænker er for meget for dig, men det hænder ofte, at det netop er et sæt tøj, der i starten føltes som lidt uden for komfortzonen, som du vælger at tage til fest i. Derfor: Prøv gerne farver og mønstre du ikke kender så meget til - måske bliver det kærlighed ved første blik.

Det klassiske, det trendy, det farvede og hørsættet

Hvis gommen tager en kravat eller bryllupsvest på til sit tøj, så er all bets off, og du kan som gæst give den fuld gas, for man er ikke i fare for at toppe gommen.

Det mest klassiske bryllupstøj for mænd er et threepiece suit - jakkesæt med vest. Det er en elegant og tidløs løsning i de klassiske, der udstråler elegance og et vågent øje for traditionerne. Her vil en skjorte i lyse farver ofte være et godt valg. Tjek altid med din dates farvevalg af kjole, så I kan matche. Hvis din date har en blå kjole på, kan du med fordel have klud og slips i samme nuance.

Se bud på klassiske jakkesæt med vest her.

Det mere trendy look er et jakkesæt, igen helst med vest, i lysere nuancer af blå, lysegrå eller endda grøn eller brun, som er nogle af de meget populære farver på herrernes jakkesæt for tiden. Husk, at vesten signalerer stil og ser yderst raffineret ud, når du - efter gommen - smider jakken senere på aftenen. Her vil vesten stadig udgøre et festligt udtryk uden du kollapser af varme.

  For de mere modige gæster med hang til farver, der gerne vil udstråle kant og finesse, er der mulighed for at hoppe i mere moderne farver som petroleum, eller et ternet jakkesæt eller måske et sæt i jacquardvævning, hvor detaljerne i stoffet virkelig skiller sig ud. Leg også gerne med udtrykket på skjorten - både farvemæssigt og evt med mønster.

  Petroleumsjakkesættet kan du se her:

   Bronze jakkesæt i tern:

   Som det sig HØR og bør - Deerests hørsæt vil være perfekt til det varme sommerbryllup, havebryllup, brylluppet på stranden eller bryllup med casual dress code. Casual til et bryllup betyder nemlig ikke shorts og sandaler (fy!), men blot at man kan fravige normerne og i stedet for den hvide skjorte kan man iføre sig en sommerskjorte, have åben skjorte, eller gå med vest uden jakke.

   Hørjakkesæt i beige/sand:

   Og husk altid the essentials: Tilbehøret, der fuldender ethvert jakkesæt

   • Slips eller butterfly
   • Klud i brystlommen, gerne der matcher en evt dates outfit
   • Bælte eller seler
   • Manchetknapper og slipsenål
   • Et sæt gode lædersko, nypudsede
   • Nye strømper der matcher jakkesættet 

   Jokeren: Det gule jakkesæt!

   Under Tour de France-starten i Danmark i 2022 lancerede Deerest det Tour-gule jakkesæt i ren uld. En sand fornøjelse at bære, og et sæt, der virkelig drejer hoveder, hvor end du bevæger dig. En nyklassiker til sommerbryllupperne.